Skip to content

PVC vloeren

PVC is het op twee na meest geproduceerde kunststof polymeer ter wereld. Een vloer van PVC bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Het wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen naast vloeren. Een PVC vloer is het populairste alternatief voor een hardhouten vloer.
De mogelijkheden voor het leggen van PVC zijn onuitputtelijk. De huidige PVC vloeren zijn qua uiterlijk niet meer van een houten vloer te onderscheiden.

Verschil PVC en Linoleum
PVC wordt gemaakt met synthetische kunststoffen. Linoleum daarentegen is een volledig natuurlijk product. Een PVC vloer lijkt vaak op een houten of stenen/betonnen vloer. Het kan schitterend worden gelegd met stroken (bijvoorbeeld in visgraat) en tegels. Linoleum wordt meestal kamerbreed gelegd.

Kolkman Vloeren - Vloer Visgraat grijs
Kolkman Vloeren - Vloer Visgraat
Kolkman Vloeren - Vloer Stroken
Kolkman Vloeren - Woonbeton
Kolkman Vloeren - Woonbeton

Woonbeton

Dit is een echte, sterke betonnen vloer. Woonbeton wordt ook wel residentieel beton of gepolijst beton genoemd. Dit beton is een natuurlijk materiaal. Het nadeel is dat woonbeton reageert op temperatuurverschillen. In combinatie met vloerverwarming kan het gaan scheuren. Deze scheuren kunnen eenvoudig worden opgevuld.

Woonbeton zorgt voor de perfecte afwerking van uw woning of bedrijfsruimte. Door pigment te gebruiken in de toplaag, kunt u zelfs uit de meeste kleuren kiezen. En nog een voordeel; het wordt met de jaren alleen maar mooier.

Gietvloeren

Helemaal van deze tijd en superhip; een gietvloer. Het lijkt op een betonvloer, maar niets is minder waar. Een gietvloer bestaat uit epoxy of polyurethaan PU. Het staat voor hoge belastbaarheid. Een gietvloer is geschikt voor zowel industrieel gebruik als voor het gebruik in huis.

De voordelen van een gietvloer
Een gietvloer ziet er strak en modern uit en is dankzij de dikte (slecht een paar millimeter) perfect te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is onderhoud vrijwel niet nodig. Het maakt een gietvloer enorm duurzaam in gebruik.

Kolkman Vloeren - Kantoor met Gietvloeren
Kolkman Vloeren - Gietvloer
Kolkman Vloeren - Linoleum / Marmoleum
Kolkman Vloeren - Linoleum / Marmoleum

Linoleum / Marmoleum

Linoleum en marmoleum zijn de bekendste, oorspronkelijke veerkrachtige vloermaterialen. Experimenten toonden aan dat dit materiaal met andere materialen kon worden gemengd tot een product dat een zeer duurzaam en aanpasbaar bouwmateriaal vormde en een ideaal materiaal voor vloeren.

Linoleum en marmoleum zijn door en door massief materiaal, waardoor het unieke slijtage-eigenschappen heeft. Perfect voor het gebruik in bedrijfsruimtes en op scholen.   

Houten vloeren

Houten vloeren hebben vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn. Een houten vloer voegt warmte, karakter en stijl toe aan elk huis, of het nu oud of nieuw is. De kosten van de aanschaf zijn weliswaar iets hoger dan die van tapijt, PVC of linoleum, maar ze kunnen een leven lang meegaan als regelmatig onderhoud en noodzakelijke reparaties correct worden uitgevoerd.

Karakter op uw vloer
De tijdloze aantrekkingskracht van een houten vloer is nergens mee te vergelijken. In tegenstelling tot tapijten, linoleum of tegels heeft een houten vloer geen last van in en uit de mode raken. En geen enkele plank is hetzelfde. Deze verschillen in kleur en motief geven een authentieke, natuurlijke, karakteristieke uitstraling aan elke vloer.

Kolkman Vloeren - Hongaarse Punt
Kolkman Vloeren - Kantoor met Tapijttegels
Kolkman Vloeren - Kantoor met Tapijttegels

Tapijttegels

Een prachtige optie voor uw bedrijfsvloer. Tapijttegels zijn gemakkelijk te verwerken in kleine ruimtes en snel te installeren op grote oppervlakten. Met de vele designs, vormen en materialen waarin ze verkrijgbaar zijn, is er voor elke ruimte iets passends, van de directiekamer en zelfs tot in de slaapkamer.

In moderne kantooromgevingen waar de vloer ingewikkelde bekabeling of leidingen verbergt die altijd toegankelijk moeten zijn, zijn tapijttegels de oplossing. Omdat ze gemakkelijk op maat te snijden zijn, kunnen deze gebieden worden bereikt zonder dat de vloer wordt aangetast.

Vloerrenovatie en vloeregalisatie

Bent u nog steeds gek op uw vloer, maar is deze niet meer zo mooi als toen u hem aanschafte? Geen probleem. Met vloerrenovatie renoveren wij uw vloer, zodat hij weer de uitstraling krijgt waar u toen verliefd op bent geworden.
Door middel van vloeregalisatie kunnen wij ook de basisvloer weer helemaal egaal en waterpas krijgen door de vloer te egaliseren.

Kolkman Vloeren - Vloerrenovatie
Kolkman Vloeren - Vloer Egaliseren
Kolkman Vloeren - Vloerrenovatie en egaliseren
Kolkman Vloeren - Vloer Egaliseren

Kolkman biedt meer naast stoffering

Het stopt niet bij uw vloer! Bij Kolkman Vloeren helpen we u graag verder. Naast het leggen en renoveren van uw vloer kunnen we u ook helpen met de renovatie en het bekleden van uw trap. Met Walldesign hebben wij bovendien de kennis in huis om uw muren een betonlook te geven in de kleur die u wenst. Voor vitrage en zonwering kunt u met ons contact opnemen.

Kolkman Vloeren - Walldesign & wandbekleding

Walldesign & wandbekleding

Kolkman Vloeren - Egaliseren, Vloer- en traprenovatie

Egaliseren, Vloer- en traprenovatie

Kolkman Vloeren - Vitrage & zonwering

Vitrage & zonwering

Kolkman Vloeren is officieel dealer van

Kolkman Vloeren - Logo Invictus
Kolkman Vloeren - Logo Gelasta
Kolkman Vloeren - Logo Dr Schutz
Kolkman Vloeren - Logo Gerflor
Kolkman Vloeren - Logo Forbo Flooring
Kolkman Vloeren - Logo Uzin
Kolkman Vloeren - Logo Scratchnomore
Kolkman Vloeren - Logo Eurocol
Back To Top